annas2

En svensk klassiker i hela världen

22242f1e6928d431bbe2dbb9dbc43899

Grunden till Annas lades redan 1929 i systrarna Anna och Emma Karlssons hembageri på Östermalm i Stockholm. Systrarna bakade pepparkakor och andra småkakor med stor framgång innan verksamheten såldes till familjen Mattsson i mitten av 1960-talet. I november 2008 köptes företaget av det belgiska familjeföretaget Lotus Bakeries och idag finns Annas i mer än 20 länder och ungefär 50 procent av produktionen exporteras.

Vi bakar våra pepparkakor i Tyresö. När produktionen ökar inför julsäsongen kan en underbar doft av nybakta pepparkakor sprida sig över närliggande och frostglittrande skogar och marker. Passa gärna på att besöka vår butik Pepparkaksboden i Tyresö till jul eller när du vill. Här kan du köpa våra goda kakor till förmånliga priser.

Läs mer om vår historia
AP_BLOMMA_1917_low
1929

Allt började i ett litet hembageri

Systrarna Emma och Anna startar ett litet bageri.

AP_BLOMMA_1917_low
1940

Vi ska bli bäst

Verksamheten renodlas och systrarna beslutar sig för att bli världens bästa pepparkaksbageri.

AP_BLOMMA_1917_low
1978

Smak för det goda livet

Bageriet flyttar till nya lokaler i Tyresö och breddar sitt sortiment med nya goda smaker.

AP_BLOMMA_1917_low
2002

Kunglig glans

Annas får äran att bli Kunglig Hovleverantör.

AP_BLOMMA_1917_low
2008

Köps och växer

Annas köps upp av det belgiska familjeföretaget Lotus Bakeries.

AP_BLOMMA_1917_low
2012

Nytt utseende

Annas visuella identitet utvecklas och ska återspegla ambitionen att baka världens bästa pepparkakor.

AP_BLOMMA_1917_low
2014

Firar med att introducera Limited Edition

Annas fyller 85 år och vi firar med att lansera vår första Limited Edition – Annas Lingon.

8228924c03ce44e87958d8c618bf9b63
0744f3bf406e91ede44a0023c8a5f8ef
08a4435b7dc50b7ce730372d3f738840

Ett hemligt recept som bakas i Tyresö

Vill du veta hur man bakar en av världens mest älskade kakor? Vi kan avslöja ingredienserna i vårt grundrecept från 1929, men inte proportionerna som är en väl bevarad hemlighet. Förutom mjöl, socker, bikarbonat och fett ingår även klassiska pepparkakskryddor som ingefära, kanel och kryddnejlika.

Cookies

Webbkakor hjälper oss att förbättra din användarupplevelse samt ger oss underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.