5ab217ceaf070565991583f9c88cebfd

Annas smulpaj med hallon och blåbär

Hallonpaj är en favorit hos både stora och små. Hallonen smaksätts med kardemumma och toppas med en varm röra av smör, sirap, grädde och havregryn och sedan gräddas i ugnen. Det blir en perfekt knäckig hallonpaj.

Ugnstemperatur:175 grader

6-8 portioner

Tillagningstid:1h

300 g Annas Original Pepparkakor eller Annas Mandel
50 g smör
½ tsk mald kardemumma
½ dl strösocker
225 g frysta hallon
225 g frysta blåbär

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Lägg Annas Pepparkakor, smör och kardemumma i en matberedare.
3. Mixa och finfördela allt till en grynig massa.
4. Bred ut 1/3 av smuldegen i botten på en ugnssäker form.
5. Lägg över bären och strö sedan över sockret.
6. Fördela resten av smuldegen över bären.
7. Grädda i mitten av ugnen 30 - 40 min.
8. Servera med vaniljsås, glass eller grädde.

Cookies

Webbkakor hjälper oss att förbättra din användarupplevelse samt ger oss underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.