Annas smulpaj med hallon och blåbär
Hallonpaj är en favorit hos både stora och små. Hallonen smaksätts med kardemumma och toppas med en varm röra av smör, sirap, grädde och havregryn och sedan gräddas i ugnen. Det blir en perfekt knäckig hallonpaj.
Ugnstemperatur:175 grader
6-8 portioner
Tillagningstid:1h
300 g Annas Original Pepparkakor eller Annas Mandel
50 g smör
½ tsk mald kardemumma
½ dl strösocker
225 g frysta hallon
225 g frysta blåbär
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Lägg Annas Pepparkakor, smör och kardemumma i en matberedare.
3. Mixa och finfördela allt till en grynig massa.
4. Bred ut 1/3 av smuldegen i botten på en ugnssäker form.
5. Lägg över bären och strö sedan över sockret.
6. Fördela resten av smuldegen över bären.
7. Grädda i mitten av ugnen 30 - 40 min.
8. Servera med vaniljsås, glass eller grädde.