Pepparkakor med äppelkompott
En alternativ ostbricka med hemmagjord äppelkompott, ost och pepparkakor. Perfekt till helgmyset.
6-8
Tillagningstid:20 min
Äppelkompott 3 dl
4 mindre äpplen
1 msk citronsaft
1/4 vaniljstång
2,5 msk strösocker
0,5 dl vatten
0,5–1 msk calvados
1. Tärna äpplena i mindre bitar.
2. Lägg dem i en kastrull och tillsätt citronsaften.
3. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna, använd fingrarna och massera ner dem i sockret för att undvika klumpar.
4. Koka ihop äpple, vaniljstång, vaniljsocker, vatten och calvados på svag värme tills äpplena är mjuka, ca 5 minuter.
5. Ta bort vaniljstången och låt svalna.
6. Servera till Annas Original pepparkakor och ost (förslagsvis cheddar-, get- eller grönmögelost).