appelkompott

Pepparkakor med äppelkompott

En alternativ ostbricka med hemmagjord äppelkompott, ost och pepparkakor. Perfekt till helgmyset.

6-8

Tillagningstid:20 min

Äppelkompott 3 dl
4 mindre äpplen
1 msk citronsaft
1/4 vaniljstång
2,5 msk strösocker
0,5 dl vatten
0,5–1 msk calvados

1. Tärna äpplena i mindre bitar.
2. Lägg dem i en kastrull och tillsätt citronsaften.
3. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna, använd fingrarna och massera ner dem i sockret för att undvika klumpar.
4. Koka ihop äpple, vaniljstång, vaniljsocker, vatten och calvados på svag värme tills äpplena är mjuka, ca 5 minuter.
5. Ta bort vaniljstången och låt svalna.
6. Servera till Annas Original pepparkakor och ost (förslagsvis cheddar-, get- eller grönmögelost).

Cookies

Webbkakor hjälper oss att förbättra din användarupplevelse samt ger oss underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.