AP_PANNACOTTA_1857

Annas pannacotta med Saffran

Julig pannacotta med saffran och pepparkakor i en ljuvlig mix.

4 personer

Tillagningstid:30 min + 4h i kylskåp

Vitchoklad pannacotta
1 gelatinblad
1/2 vaniljstång eller 1/2 tsk vaniljpulver
100 g vit choklad
2 dl vispgrädde
2 msk mjölk

Saffranspannacotta
1/2 gelatinblad
1 knivspets saffran
50 g vit choklad
1 dl vispgrädde
1 msk mjölk

Dekoration
Annas Limited edition Saffran pepparkakor
Minimaränger
Frystorkade lingon

Vitchoklad pannacotta
1. Lägg gelatinbladet i kallt vatten, ca 5 minuter.
2. Ha i grädde, mjölk och vanilj (snitta och skrapa ur vaniljstången) i en kastrull och koka upp. Ta av kastrullen från plattan och ha i gelatinblad samt choklad. Rör om i ett par minuter.
3. Häll upp blandningen i portionsglas. Låt dem stå kallt i ca 2 timmar.

Saffranspannacottan
4. Gör saffranspannacottan på samma sätt som ovan, byt ut vanilj mot saffran och häll på ett lager av saffranspannacottan på den stelnade vitchokladpannacottan. Låt stå kallt i 2 timmar.

Dekorera
5. Dekorera till sist med minimaränger och pepparkakssmul i glaset och toppa med en pepparkaka och frystorkade lingon ovanpå glaset.

Cookies

Webbkakor hjälper oss att förbättra din användarupplevelse samt ger oss underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.