Annas pannacotta med Saffran
Julig pannacotta med saffran och pepparkakor i en ljuvlig mix.
4 personer
Tillagningstid:30 min + 4h i kylskåp
Vitchoklad pannacotta
1 gelatinblad
1/2 vaniljstång eller 1/2 tsk vaniljpulver
100 g vit choklad
2 dl vispgrädde
2 msk mjölk
Saffranspannacotta
1/2 gelatinblad
1 knivspets saffran
50 g vit choklad
1 dl vispgrädde
1 msk mjölk
Dekoration
Annas Limited edition Saffran pepparkakor
Minimaränger
Frystorkade lingon
Vitchoklad pannacotta
1. Lägg gelatinbladet i kallt vatten, ca 5 minuter.
2. Ha i grädde, mjölk och vanilj (snitta och skrapa ur vaniljstången) i en kastrull och koka upp. Ta av kastrullen från plattan och ha i gelatinblad samt choklad. Rör om i ett par minuter.
3. Häll upp blandningen i portionsglas. Låt dem stå kallt i ca 2 timmar.
Saffranspannacottan
4. Gör saffranspannacottan på samma sätt som ovan, byt ut vanilj mot saffran och häll på ett lager av saffranspannacottan på den stelnade vitchokladpannacottan. Låt stå kallt i 2 timmar.
Dekorera
5. Dekorera till sist med minimaränger och pepparkakssmul i glaset och toppa med en pepparkaka och frystorkade lingon ovanpå glaset.