Pepparkakscheesecake i glas
En härlig dessert som passar bra året runt.
Ugnstemperatur:170 grader
För 6-8 personer
Tillagningstid:50 min
Botten
150 g Annas Pepparkakor (Original)
50 g digestivekex
100 g smält smör
Fyllning
250 g Philadelfiaost
1 dl grädde
1 dl turkisk yoghurt
0,75 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Fyllning äppelkompott
3 st stora äpplen
0,5 dl vatten
0,5 dl socker
0,5 dl farinsocker
1 st kanelstång
¼ vaniljstång, delad och urskrapad
Botten:
1. Mixa kexen och blanda med det smälta smöret. Tryck ut blandningen i formen. Grädda i ugn ca 10 minuter, 170 grader. Ta ut, låt kallna och smula sönder.
Fyllning:
2. Vispa osten med elvisp tillsammans med sockret och vaniljsockret helt slätt. Vispa grädden löst och därefter vispa ner ostblandningen och yoghurten. Skala och kärna ut äpplena. Skär ut små klyftor. Sjud på svag värme i 10 min, rör om då och då. Låt det svalna.
Montering:
3. Varva i lager äppelkompott, smul och smet i 2 dl glas (whiskyglas). Ställ i kylskåp innan servering. Lycka till!