6dadd6a85742cbe3050f1fb181563311

Pepparkakscheesecake i glas

En härlig dessert som passar bra året runt.

Ugnstemperatur:170 grader

För 6-8 personer

Tillagningstid:50 min

Botten
150 g Annas Pepparkakor (Original)
50 g digestivekex
100 g smält smör

Fyllning
250 g Philadelfiaost
1 dl grädde
1 dl turkisk yoghurt
0,75 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker

Fyllning äppelkompott
3 st stora äpplen
0,5 dl vatten
0,5 dl socker
0,5 dl farinsocker
1 st kanelstång
¼ vaniljstång, delad och urskrapad

Botten:
1. Mixa kexen och blanda med det smälta smöret. Tryck ut blandningen i formen. Grädda i ugn ca 10 minuter, 170 grader. Ta ut, låt kallna och smula sönder. 

Fyllning:
2. Vispa osten med elvisp tillsammans med sockret och vaniljsockret helt slätt. Vispa grädden löst och därefter vispa ner ostblandningen och yoghurten. Skala och kärna ut äpplena. Skär ut små klyftor. Sjud på svag värme i 10 min, rör om då och då. Låt det svalna. 

Montering:
3. Varva i lager äppelkompott, smul och smet i 2 dl glas (whiskyglas). Ställ i kylskåp innan servering. Lycka till!

Cookies

Webbkakor hjälper oss att förbättra din användarupplevelse samt ger oss underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.