Yoghurt with  figue and nuts

Yoghurt med Annas pepparkakskross, kanderade nötter och fikon

En enkel och magisk god dessert eller mellanmål med perfekt balans mellan syra och sötma.

Ca 4 portioner

Tillagningstid:20 min

1 dl blandade nötter, t.ex. hasselnötter och mandel
1 dl pepparkakskross
1 dl socker
ca 4 dl yoghurt
2 färska fikon
2 msk flytande honung
4 st Annas Ekologiska pepparkakshjärtan

1. Smält sockret i en stekpanna tills det fått en gyllene färg. Häll i nötterna och rör om.
2. Bred ut blandningen på ett bakplåtspapper och låt svalna.
3. Hacka de kanderade nötterna i mindre bitar.
4. Lägg upp yoghurten i serveringsglas, strö över krossade pepparkakor och de kanderade nötterna. Toppa med ett halvt fikon och lite flytande honung.
5. Garnera med hela pepparkakshjärtan.

Cookies

Webbkakor hjälper oss att förbättra din användarupplevelse samt ger oss underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.